Kozí jogurt Bon Lait

Kozí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého mléka s velkým důrazem na
čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu je kozí aroma
minimální a mléko je lahodné.
Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a je nestandardizováno (tzn. po nadojení nebyl upravován obsah tuku.)
Kozí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše kozy Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.
Kozí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace.
Trvanlivost: 25 dní
Obsah tuku: 2,8 - 4,2 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě je nejvyšší, min. 2,8%)
Obsah proteinu: 3,6-3,8%
Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků, prostě přírozeně vyrobený jogurt
Náš tip
Ochutnejte Kozí jogurt Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi
cestami po francouzské Bretani
Kde koupit kozí jogurt Bon Lait?
.
Vliv na zdraví
Víte, že koza a žralok jsou jediní živočichové na planetě, kteří netrpí rakovinou?
Kozí
mléko a kozí jogurty jsou vhodné pro alergiky a pacienty s
autoimunními chorobami. Studie potvrzují, že až 93% lidí alergických na
kravské mléko není alergických na kozí mléko. Tuk
obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně
laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou
soustavu, jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu,
posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí
blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky.
Má se za to, že kozí mléko funguje také jako prevence nádorových onemocnění. Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.
Ze studií vyplývá, že lidé mají ze 60 -70% alergie na mléčnou bílkovinu, kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89% kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.