Kozí jogurt Bon Lait

Kozí jogurt Bon Lait
Kozí jogurt Bon Lait

Kozí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého plnotučného mléka francouzských sánských koz s velkým důrazem na čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu je kozí aroma minimální a mléko chutná lahodně.

Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a není standardizováno. Kozí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace. Ochucené jogurty jsou slazeny s nižším obsahem cukru podle aktuálních moderních trendů zdravého stravování.

Kozí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše kozy Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.


Trvanlivost: 25 dní

Obsah tuku: 2,8 - 4,2 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě je nejvyšší, min. 2,8%)

Obsah proteinu: 3,6-3,8%

Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků, prostě přírozeně vyrobený jogurt



Titul Regionální potravina MSK

Náš Kozí jogurt slaný karamel získal od roku 2022 titul Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Děkujeme, moc si toho vážíme.

Náš tip

Ochutnejte Kozí jogurt Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi

cestami po francouzské Bretani

Kde koupit kozí jogurt Bon Lait?

.


Vliv na zdraví

Víte, že koza a žralok jsou jediní živočichové na planetě, kteří netrpí rakovinou?

Kozí mléko a kozí jogurty jsou vhodné pro alergiky a pacienty s autoimunními chorobami. Studie potvrzují, že až 93% lidí alergických na kravské mléko není alergických na kozí mléko. Tuk obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou soustavu, jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu, posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky.

Má se za to, že kozí mléko funguje také jako prevence nádorových onemocnění. Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.

Ze studií vyplývá, že lidé mají ze 60 -70% alergie na mléčnou bílkovinu, kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89% kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.