Kozí jogurt Bon Lait

Kozí jogurt Bon Lait
Kozí jogurt Bon Lait

Kozí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého plnotučného mléka francouzských sánských koz s velkým důrazem na čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu je kozí aroma minimální a mléko chutná lahodně.

Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a není standardizováno. Kozí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace. Ochucené jogurty jsou slazeny s nižším obsahem cukru podle aktuálních moderních trendů zdravého stravování.

Kozí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše kozy Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.


Trvanlivost: 25 dní

Obsah tuku: 2,8 - 4,2 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě je nejvyšší, min. 2,8%)

Obsah proteinu: 3,6-3,8%

Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků, prostě přírozeně vyrobený jogurt



Náš tip

Ochutnejte Kozí jogurt Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi

cestami po francouzské Bretani

Kde koupit kozí jogurt Bon Lait?

.


Vliv na zdraví

Víte, že koza a žralok jsou jediní živočichové na planetě, kteří netrpí rakovinou?

Kozí mléko a kozí jogurty jsou vhodné pro alergiky a pacienty s autoimunními chorobami. Studie potvrzují, že až 93% lidí alergických na kravské mléko není alergických na kozí mléko. Tuk obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou soustavu, jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu, posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky.

Má se za to, že kozí mléko funguje také jako prevence nádorových onemocnění. Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.

Ze studií vyplývá, že lidé mají ze 60 -70% alergie na mléčnou bílkovinu, kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89% kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.