Ovčí jogurt Bon Lait

Ovčí jogurty Bon Lait
Ovčí jogurty Bon Lait

Ovčí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého plnotučného mléka francouzských ovcí Lacaune s velkým důrazem na čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu chutná mléko lahodně, jemně.

Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a není standardizováno. Ovčí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace. Ochucené jogurty jsou slazeny s nižším obsahem cukru podle moderních trendů zdravého stravování.

Ovčí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše ovce Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.


Trvanlivost: 25 dní

Obsah tuku: min 5,0 - 6,5 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě nejvíce 6,5%, v létě nejméně 5%)

Obsah proteinu: 4,4% - 4,5%

Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků - prostě přirozeně přírodní jogurt



Ovčí jogurt Bon Lait chutná podobně  jako kravský smetanový jogurt, je velmi lahodný. Je tedy řešením pro lidi  s intolerancí na kravskou laktózu, je obvykle velmi dobře snášen.

Náš tip

Ochutnejte Ovčí jogurt Bon Lait Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi cestami po francouzské Bretani

Kde koupit Ovčí jogurt Bon Lait?

Vliv na zdraví

Ovčí mléko vyniká oproti kravskému mléku vyšším obsahem tuku a bílkovin. Tučnost ovčího mléka se pohybuje v závislosti na věku zvířat, sezóně a krmivu.

Pro pacienty s mírnou intolerancí laktózy představuje ovčí mléko možnou variantu, obvykle ho alergici snášejí lépe než mléko kravské. Ovčí mléko má rovněž vysoký obsah vápníku, zinku, jódu, hořčíku a fosforu obsah vápníku je až o 70 % vyšší než v kravském mléce! Protože ovčí mléko obsahuje až čtyřnásobně vyšší počet zinku než kravské mléko, je vhodné k léčbě astmat, ekzému a jiných kožních chorob.

Chuťově je ovčí jogurt velmi lahodný, podobá se chuťově i konzistencí kravskému jogurtu typu řecký. Narozdíl od kozího nemá vůbec žádné, ani jemné aroma.