Ovčí jogurt Bon Lait

Ovčí jogurty Bon Lait
Ovčí jogurty Bon Lait

Ovčí jogurt Bon Lait je vyroben z čerstvého  nestandardizovaného mléka s velkým důrazem na čistotu a hygienu jak na farmě, tak v mlékárně. Díky tomu je chuťově velmi lahodný, nemá absolutně žádné aroma, jen příjemně nakysle mléčné, velmi podobné jako kravské.

Mléko je šetrně ošetřeno krátkou pasterizací a je nestandardizováno (tzn. po nadojení nebyl upravován obsah tuku.)

Ovčí jogurt Bon Lait je GMO free, tzn. že naše ovce Francouzky jsou krmeny přírodními, geneticky nemodifikovanými krmivy.


Ovčí jogurt Bon Lait zraje v kelímku. I v přírodní verzi bez příchutě má příjemně nasládlou chuť díky vychytané době fermentace.

Trvanlivost: 25 dní

Obsah tuku: min 5,0 - 6,5 % (obsah tuku kolísá dle ročních období, v zímě nejvíce 6,5%, v létě nejméně 5%)

Obsah proteinu: 4,4% - 4,5%

Bez konzervantů a zahušťovadel, z nestandardizovaného mléka, bez přidaných tuků - prostě přirozeně přírodní jogurt



Ovčí jogurt Bon Lait chutná podobně  jako kravský smetanový jogurt, je velmi lahodný. Je tedy řešením pro lidi  s intolerancí na kravskou laktózu, je obvykle velmi dobře snášen.

Náš tip

Ochutnejte Ovčí jogurt Bon Lait Slaný karamel - je jen mírně sladký a jeho příchuť je inspirována našimi cestami po francouzské Bretani

Kde koupit Ovčí jogurt Bon Lait?

Vliv na zdraví

Ovčí mléko vyniká oproti kravskému mléku vyšším obsahem tuku a bílkovin. Tučnost ovčího mléka se pohybuje v závislosti na věku zvířat, sezóně a krmivu.

Pro pacienty s mírnou intolerancí laktózy představuje ovčí mléko možnou variantu, obvykle ho alergici snášejí lépe než mléko kravské. Ovčí mléko má rovněž vysoký obsah vápníku, zinku, jódu, hořčíku a fosforu obsah vápníku je až o 70 % vyšší než v kravském mléce! Protože ovčí mléko obsahuje až čtyřnásobně vyšší počet zinku než kravské mléko, je vhodné k léčbě astmat, ekzému a jiných kožních chorob.

Chuťově je ovčí jogurt velmi lahodný, podobá se chuťově i konzistencí kravskému jogurtu typu řecký. Narozdíl od kozího nemá vůbec žádné, ani jemné aroma.