Bon Lait

Gurmánská minimlékárna



Z farmy veterinářů z Moravy aneb jako od Francouzů



  • Bon Lait je rodinná farma a gurmánská minimlékárna veterinářů z Moravy založena na principech francouzských farem s dlouhodobou chovatelskou tradicí
  • Bon Lait je vysoká kvalita mléka od francouzských sánských koz a ovcí v českém chovu
  • Bon Lait je certifikováno IFS - mezinárodním certifikátem kvality a bezpečnosti potravin
  • Bon Lait vyrábí celoročně
  • Bon Lait jsou ovčí a kozí jogurty, čerstvé kozí mléko bez UHT, kozí sýr à la feta, 100% kozí kolostrum, mléčná (sušená) výživa od 1 roku ..


Manželé Míchaela a Lukáš Hlubkovi, oba veterináři, vědí, že jedním ze základů kvality a lahodné chuti čerstvého mléka je dodržet přísná hygienická opatření na jeho výrobu.

A také ví, jak na to.



Díky tomu kozí a ovčí  mléko Bon Lait a produkty z něj chutnají skvěle, navíc kozí mají minimální kozí aroma.


Bon Lait znamená francouzsky "dobré mléko". 

Za názvem se skrývá filosofie pověstných francouzských gurmánů, kteří ocení jen čerstvou a prémiovou kvalitu. A to z mléka francouzských (sánských) koz a ovcí. Proč právě jen od nich?


Víte, jaký je rozdíl mezi českou a francouzskou kozou? :-)

Čistokrevná sánská (francouzská) koza je speciálně vyšlechtěná tak, aby dávala mléko s velmi slabým až žádným kozím aroma. Ne, to není vtip...

Takhle to umí Francouzi. A my v Bon Lait.

MVDr. Lukáš Hlubek
MVDr. Lukáš Hlubek


"Sánská koza je špičkové, geneticky velmi cenné zvíře s vysokým produkčním potenciálem, jehož mléko se vyznačuje vynikající kvalitou a obsahem mléčných složek a také velmi slabým až žádným kozím aromatem, " říká MVDr. Lukáš Hlubek, majitel Bon Lait, který je odborník na mléčné kozí farmy. Své know-how předává dále a přednáší na odborných kongresech o chovatelství koz po celé Evropě.

"Možnou metodou, jak měřit spokojenost zvířete je úroveň jeho produkce mléka, protože jen zdravé a spokojené zvíře produkuje velké množství kvalitního mléka", říká veterinář MVDr. Lukáš Hlubek.









Rodinná farma veterinářů z Moravy





Jogurty Bon Lait i Billa Premium

Vyrábíme lahodné kozí a ovčí jogurty zrající v kelímku pod vlastní značkou Bon Lait. Jsou v prodeji v sítích supermarketů Albert a Globus a ve vybraných prodejnách zdravé výživy.

Know how, precizní produkce s certifikátem IFS a především kvalita výrobků z naší farmy vedly ke spolupráci s BILLOU, která prodává u nás vyrobené ovčí a kozí jogurty pod privátní značkou BILLA Premium.