Z farmy veterinářů z Moravy 

aneb jako od Francouzů




  • Bon Lait je rodinná farma a gurmánská minimlékárna veterinářů z Moravy založena na principech francouzských farem s dlouhodobou chovatelskou tradicí
  • Bon Lait je prvotřídní kvalita mléka od francouzských sánských koz a ovcí v českém chovu
  • Bon Lait je certifikováno IFS - mezinárodním certifikátem kvality a bezpečnosti potravin
  • Bon Lait vyrábí celoročně


Manželé Míchaela a Lukáš Hlubkovi, oba veterináři, vědí, že jedním ze základů kvality a lahodné chuti čerstvého mléka je dodržet přísná hygienická opatření na jeho výrobu.

A také ví, jak na to.




Bon Lait znamená francouzsky "dobré mléko". 

Za názvem se skrývá filosofie pověstných francouzských gurmánů, kteří ocení jen čerstvou a prvotřídní kvalitu. A to z mléka francouzských (sánských) koz a ovcí. Proč právě jen od nich?



MVDr. Lukáš Hlubek
MVDr. Lukáš Hlubek

"Sánská koza je špičkové, geneticky velmi cenné zvíře s vysokým produkčním potenciálem, jehož mléko se vyznačuje vynikající kvalitou a obsahem mléčných složek, a také velmi slabým až žádným kozím aromatem, " říká MVDr. Lukáš Hlubek, majitel Bon Lait, který je odborník na mléčné kozí farmy. Své know-how předává dále a přednáší na odborných kongresech o chovatelství koz po celé Evropě.

"Možnou metodou, jak měřit spokojenost zvířete je úroveň jeho produkce mléka. Jen zdravé a spokojené zvíře produkuje velké množství kvalitního mléka", říká MVDr. Lukáš Hlubek.









Rodinná farma veterinářů z Moravy