Recept - bramborové kroketky s kozím "parmezánem" Bon Lait a kozí "fetou" Bon Lait od MishMush

01.08.2019

Když jsem se dnes dotazovala co k obědu, tak zaznělo smažááák. Já tedy nejsem jeho velkým fandou, ale souhlasila jsem, bude hermelín :o) jako vždy jsem k tomu chtěla udělat pečené brambory, ale pak jsem si řekla, že udělám něco lepšího, co bude hoodně chutnat i mě :o) Takže udělám krokety a vylepším je kvalitním sýrem - mými milovanými kozími sýry od Bon Lait: "parmezánem" Bon Lait  a přírodním kozím sýrem v solném nálevu od Bon Lait, který chutná jako feta.. Tak uvidíme.

Doba přípravy: vaření brambor cca 35 min do změknutí, krokety těsto + smažení cca 15 min

Recept:

  • 400 gr vařených brambor
  • 20 gr bramborového škrobu
  • 40 gr polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • sůl .- sýry jsou slané takže se vůbec použít nemusí
  • kozí sýr zrající (kozí "parmezán") Bon Lait dle chuti
  • kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait
  • vajíčko a strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Brambory vaříme ve slupce cca 35 min, záleží na velikosti, do měkka. Nechám vychladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme škrob, mouku, žloutky. Promícháme v kompaktní hmotu. Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme kozí parmezán, opět zamícháme. Z druhé části už můžeme tvořit malé kuličky, asi velikosti vlašského ořechu, do prostřed dáme kousek kozího sýra, zakoulíme kuličku. Obalíme ve vajíčku a strouhance, tento postup se strouhankou opakujeme dvakrát. Stejný postup uděláme i s těstíčkem s parmezánem, jen už nedáváme doprostřed nic :o) Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce a podáváme s čímkoliv co máte rádi. Já si ty kozo sýrové dám jen tak :o)

Dobrou chuť přeje MishMush

Kozí sýr Bon Lait