Recept - Zapečený kozí sýr Bon Lait s cherry rajčaty a bylinkami - od Evičky ze Schwarzenberské hájenky

Máte rádi italskou kuchyni? Tento recept je od mé kamarádky Evičky M., krásné modelky, která žije na Schwarzenberské hájence a která jako by Italce z oka vypadla, kdyby ty oči ovšem neměla jasně modré :-) Je krásná a mladě vypadající i ve věku nad 50 let a věřím, že to nejsou jen geny, ale právě ten fakt, že díky vlastnímu stádu koz má kozí mléko k dispozici v různých podobách denně, a to právě skvěle hydratuje pleť.

Navíc tohle je fakt mňamka.

Ingredience: Kozí sýr ve slaném nálevu Bon Lait, cherry rajčata, olivový olej, hrubá sůl, bylinky (nejlépe čerstvě utržené) - bazalka, tymián, saturejka

Postup: Slejte slaný nálev a do zapékací mísy rozložte kostky kozího sýra a cherry rajčata, zalijte přiměřeně olivovým olejem, osolte hrubou solí a přidejte část bylin. Zapékejte pod grilem cca 25 min.

Servírování: zapékací mísu dozdobte částí čertsvých bylin, může přidat čerstvě namletý pepř a servírujte s dobrým chlebem s kyprou střídou a křupavou kůrkou na vymazávání šťávy

Poznámka pod čarou: fotostory vznikla v zimě, kdy jsem neměla na zahrádce bylinky, tak proto jen usušené. Vy si dejte určitě čerstvé, pokud máte možnost.

Autor: Lenka Šíchová