(LA)KOZA



Od farmáře na talíř v nejvyšší gastrokvalitě




Martin Štangl, šéfkuchař z Esky








farmář + šéfkuchař + řezník


Naším společným cílem je obnovit tradici kozího masa v české kuchyni, a to v té nejvyšší gastrokvalitě.


Naše farmářské maso (LA)KOZA považujeme za opravdovou lahůdku a jsme rádi, že jej můžeme nabídnout alespoň v limitovaném množství také Vám, našim zákazníkům.

A to v projektu ve spolupráci s Ambiente Restaurants Group, konkrétně s karlínskou restaurací Eska a jejím šéfkuchařem, Martinem Štanglem, a s řeznictvím Amaso Vlasty Laciny.

V produktu se výborně povedlo propojení farmáře, šéfkuchaře a řezníka, aneb od farmáře na talíř.

Naším společným cílem  je obnovit tradici kozího masa v české kuchyni, a to v té nejvyšší gastrokvalitě.

Garance trojí kvality:

Recept na kozí klobásky z masa (LA)KOZA vytvořil Martin Štangl, šéfkuchař oblíbené karlínské restaurace Eska oceněné třetím Michelin Bib Gourmand.

Podle jeho receptury jej vyrábí vyhlášené řeznictví Amaso Vlasty Laciny.



Etiketa: Maso (LA)KOZA pochází z francouzských koz z rodinné farmy na Moravě. Chuť vyladil šéfkuchař Martin Štangl z pražské restaurace Eska a klobásy podle jeho receptury vyrábí Amaso.

(LA)KOZA

(LA)KOZA je náš nový projekt na farmářské maso koz francouzského sánského plemene. Naučili jsme se výborně chov koz francouzského plemene na mléko, dodržujeme francouzské principy jeho chovu i výroby mléka, a díky tomu mohou vznikat lahodné výrobky v naší Gurmánské minimlékárně Bon Lait.

Před 2 lety jsme u nás na Moravě založili také chov tohoto špičkového plemene na maso.

KOZA FRANCOUZKA

Francouzské plemeno koz je speciálně vyšlechtěno k tomu, aby dávalo mléko s minimálním kozím aroma. Stejně tak kozí maso tohoto plemene je specifické svou chutí a vůní a vyniká tím, že kozí aroma je jemné, delikátní. Kozí maso je chutné, zdravé a nutričně zajímavé - obsahuje hodně bílkovin a málo tuku.

V nabídce maloobchodních sítí se kozí maso prakticky nevyskytuje, ačkoli bývalo v minulosti tradiční součástí nejen velikonočních jídelníčků.


Francouzky na pastvě


Naše kozy Francouzky na pastvě. Jde o plemeno tzv. kozy sánské, importované z Francie. Původ tohoto plemena sahá až do Švýcarska, do kantonu Bern. Díky své vysoké užitkovosti jsou velmi náročné na kvalitu i množství podávaných krmiv. My krmíme pouze špičkovými GMO free krmivy v kombinaci s pastvou.

Kozí maso je velmi zdravé, velmi výživné a skvěle chutná. Představuje nepochybně zdravější alternativu masa, protože je téměř bez tuku a má vysoký obsah bílkovin. Kozy navíc chováme s přístupem k pastvě, mohou svou denní krmnou dávku špičkových GMO free krmiv doplnit svým výběrem bylin z pastvy a svůj život stráví při přirozeném pohybu.

To se projevuje i ve složení masa, jehož konzumace je mimo jiné vhodná pro osoby na bezlepkové dietě nebo jako prevence kardiovaskulárních chorob a také jako strava pro sportovce.

Kde koupit

Restaurace ESKA Karlín

                 Pernerova 49, Praha 8, Karlín

                 https://eska.ambi.cz/cz/

Naše maso

                Dlouhá 39, Praha 1 - Staré město

                https://www.nasemaso.cz/cz/

Rohlik.cz

                 V Praze i v Brně

                 e-shop s donáškou domů

                 https://www.rohlik.cz/

?

další sítě pro Vás právě domlouváme