Bon Lait = francouzsky dobré mléko

















Bon Lait Gurmánská minimlékárna

Jsme rodinná farma a minimlékárna z Moravy. Vyrábíme z prémiového mléka

francouzských plemenných koz a ovcí



Proč "francouzsky dobré mléko" ?

  • naše ovce i kozy jsou Francouzky
  • naše rodinná farma a minimlékárna na Moravě převzala know-how z Francie
  • i Francouz gurmán pozná, že naše mléko má prémiovou kvalitu, a díky vysokým nárokům na čistotu  a hygienu není nepříjemně cítit kozinou

Titul Regionální potravina MSK

obdržely již dva naše produkty, v roce 2022 Kozí jogurt slaný karamel a v roce 2023 Čerstvé kozí mléko, které je základem všech našich výrobků.

Děkujeme, moc si toho vážíme.


Novinka 2023

První česká 100% kozí řemeslná zmrzlina

Vytvořit první českou 100% kozí řemeslnou zmrzlinu tak, aby to byl gurmánský zážitek pro široké publikum, byla opravdová výzva. Díky nadšené spolupráci řemeslné zmrzlinárny Ještě jednu a rodinné farmy s gurmánskou minimlékárnou Bon Lait se to povedlo dokonale. Vznikla řada kozích zmrzlin, které vás překvapí neobyčejným chuťových zážitkem. Tají neobyčejně křehce a jsou plné chuťových nuancí, které se navzájem doplňují. Jsme si jisti, že díky zdravým a šťastným francouzským sánským kozám pracujeme s mlékem té nejvyšší kvality, a to se zásadně podepisuje na jemné chuti. Přesvědčíme vás už při druhé lžičce :- )

Máme pro Vás NOVINKU!


Kozí sýr La Gouda


Je jemný, krémový, chutná lahodně a voní po dobrém mléce, protože je z mléka francouzské kozy.


Bon Lait =

 francouzsky dobré mléko














Víte, jaký je rozdíl mezi českou a francouzskou kozou?

Čistokrevná Sánská (francouzská) koza je speciálně vyšlechtěná k tomu, aby dávala mléko, které není cítit nepříjemně "kozinou" .  Ne, to není vtip...

Takhle to umí gurmáni Francouzi. A my v Bon Lait.

Umíme kozí mléko i pro citlivé nosy :-)

Jsme v České televizi! V pořadu Boží dar.

VZÁCNÉ 100% KOZÍ KOLOSTRUM PLNÉ ZDRAVÍ

Nelze jej uměle vyrobit, je nenahraditelné


Jak to pro Vás děláme?

Kozí kolostrum považujeme za "biologické zlato". Na naší farmě na Moravě jej šetrně a odborně odebíráme s důrazem na hygienu a kvalitu. Staráme se i o to, aby zbylo dost i pro naše kůzlata, protože i ta musí být zdravá. Následně kozí kolostrum šetrně ošetříme pasterizací a sušíme mrazem pro maximální zachování biologické hodnoty. A pak už žádné další průmyslové zpracování do tablet.  Proč také? Přírodní produkt chutná v přírodním stavu výborně - jako sušené mléko. Můžete si jej přimíchat třeba do Vašeho smoothie a maximalizovat tak svou denní dávku pro zdraví.

Výhody

  • Snadno se dávkuje i nejmenším dětem
  • Je 100% kozí a pouze z naší farmy od francouzských koz
  • Je 100% přírodní a je maximálně zachována jeho biologická hodnota a pozitivní účinky na zdraví

Ochutnejte Bon Lait









Milujete kvalitní čokoládu?

My také. Tuto Vám rádi doporučujeme.


Je to kozí mléčná čokoláda s obsahem 60% kakaováho másla z bobů ze Šalamounových ostrovů. Ze sušeného mléka od našich francouzských koz ji vyrábí "Míšina čokoláda", držitelka mnoha ocenění z prestižních světových soutěží.


Více o ní a také kde kozí čokoládu koupit, najdete v našem blogu.

Chocolatierka Míša - Míšina čokoláda:

"Již dlouho jsem chtěla vyrobit čokoládu s kozím mlékem. Zákazníci se na ni ptají, ať už proto, že nemohou kravské mléko nebo že milují kozí mléko. Ke kozímu mléku jsem vybrala boby ze Šalamounových ostrovů. Oslovila jsem rodinnou farmu a minimlékárnu Bon Lait. Z prvních pokusů jsem byla nadšená. Nechtěla jsem, aby čokoláda byla "příliš kozí" a ona vůbec nebyla. Naše děti si ji úplně zamilovaly pro karamelovou chuť. My v této čokoládě cítíme med, karamel a jemné kozí mléko."