(LA)KOZA

(LA)KOZA je projekt naší rodinné farmy z Moravy na farmářské maso prémiové kvality francouzské sánské kozy.

Maso (LA)KOZA se vyznačuje minimálním kozím aroma, jemnou vláknitostí, mírným obsahem tuku, vysokým obsahem proteinů a vyjímečnou chutí.

Ve spojení s řemeslným řeznickým zpracováním s důrazem na výrobu bez chemie vznikají celoročně delikatesy vhodné pro servírování do vyjímečné gastronomie.

JE ČAS NA ZÁŽITEK

Od farmáře na talíř v nejvyšší gastrokvalitě

Oslovili jsme pro spolupráci ty nejlepší partnery z českého gastronomického nebe!

Který ze dvou výrobků ochutnáte jako první?


Ve spolupráci s Ambiente: šéfkuchař Esky Martin Štangl + řezník Vlasta Lacina z Amaso

V prodeji v Praze

Ve spolupráci s Řeznictví u Bobra jako jedna z jejich

# BOBROT

V prodeji v celé ČR

Náš příběh

(LA)KOZA v gastronomické nebi

Jsme gurmáni a rádi cestujeme. Na cestách po Francii jsme poprvé potkali kozu Francouzku a ochutnali její vysoce kvalitní čerstvé kozí mléko. Mléko je tak lahodné, že chutná i našim citlivým nosům. Ve Francii jsme naplno pochopili, proč se tam kozí mléko pije ve velkém. A rozhodli jsme se to napravit i v České republice. Importovali jsme stádo francouzských koz na naši farmu na Moravě a naučili jsme se dobré kozí mléko od Francouzů. Tak vznikla v 2017 naše Gurmánská minimlékárna Bon Lait.

V 2018 jsme založili také chov tohoto špičkového plemene na maso pod názvem (LA)KOZA farmářské maso. Naše maso považujeme za velkou lahůdku, proto jsme pro spolupráci na finálních výrobcích oslovili ty nejlepší partnery z českého gastro nebe. Nejprve vznikla Klobása z kozího masa, jejíž recepturu vydesignoval Martin Štangl, šéfkuchař restaurace Eska oceněné několika Michelin Gourmand Bib ze skupiny Ambiente. Podle něj klobásu vyrábí v limitované edici vyhlášené řeznictví Amaso. Můžete ji ochutnat v Esce nebo koupit v Naše maso v Praze. Chtěli jsme také nabídnout vysoce kvalitní uzenářský výrobek i lidem nejen z Prahy. Spojili jsme se s klukama z Řeznictví u Bobra z Raškovic v Beskydech, kteří umí vysokou řemeslnou kvalitu "bez éček" . Našli jsme je díky Gastromapě Lukáše Hejlíka. Vznikl elegantní Kozí Saucisson na červeném víně jako jedna z jejich vyhlášených "bobrot". Najdete jej od dubna 2020 ve vybraných prodejnách Billa po celé ČR.













Kozu sánskou jsme importovali z Francie, její původ sahá do Švýcarska. Je vyšlechtěná k vysoké užitkovosti, a proto je velmi náročná na kvalitu i množství podávaných krmiv. My krmíme pouze špičkovými GMO free krmivy. Kozy navíc chováme s přístupem k pastvě, mohou svou denní krmnou dávku doplnit svým výběrem bylin z pastvy a svůj život stráví při přirozeném pohybu.